Skip to content


Protmūšis, arba „Vakare padaužyti galvas gali būti sveika“

Ech, senokai jau nerašiau čia. Sesija, įvairūs darbai. Ir sesija… Nėr gyvenimo, kaip pasakytų viena mano pažįstama. Kaip tik todėl visai apsidžiaugiau, kai prieš ~1.5 mėnesio buvau pakviestas pažaisti protmūšio. Be abejo, tada man kilęs klausimas, „ar nenukentės galva?“, buvo palaikytas visai neblogu juokeliu. Gal taip ir geriau… Dabar jau kurį laiką nėra savaitės, kai nesusirenkam kokioje nors protmūšio veiksmo vietoje.

Tai kas yra protmūšis? Tai esminis reikalo dar nesupratusio skaitytojo klausimas…. Protmūšis arba protų kovos (vadink kaip nori) – paprastas ir įdomus žaidimas, nuolat žaidžiamas vakarais įvairiuose miesto baruose, kavinėse ir pan. „Būdas privilioti klientų ir uždirbti pinigų“, pasakytų pikti varguoliai. Taisyklės ir komandų dydžiai priklauso nuo organizatorių, bet esmė visur lieka ta pati.

Komandos sudarytos iš 6-8 žaidėjų gauna lapelius su vietomis atsakymams į klausimus. Kiekvienam etapui sudarytam iš 10 klausimų – atskiras lapelis. Dažniausiai būna vienas bendrų klausimų, du teminiai, muzikinis ir vaizdų etapai. Klausimus skaito vedėjas. Dažnai juos rodo ir ekranuose. Po etapo lapeliai surenkami ir ištaisomi, paskelbiami tarpiniai rezultatai. Laimėtojai gauna prizą. Dažnai tai būna tam tikra suma, kurią galima išleisti bare, kartais kas rimtesnio. Mėnesio nugalėtojai taip pat gauna prizą.

Tai kur man pažaisti tą tavo protmūšį? Beveik bet kur. Dauguma barų ar kavinių bent vieną vakarą užleidžia dalį savo patalpų protmūšio žaidėjams. Mano komanda šiuo metu apsistojo ties baru „Juoda Raudona“. Taip pat teko bandyti baruose „Misterija“, „Šopenas“. Visur renkasi daugmaž pastovios komandos. Kai kur reikia išankstinės registracijos. Taip pat skiriasi kaina.

Kas žaidžia protmūšį? Visi – tiek jauni žmonės, studentai, moksleiviai, tiek rimtai atrodantys dėdės. Visi čia turi kur panaudoti savas žinias, nes klausimai dažnai yra itin nestandartiniai. Dėl to neverta jaudintis dėl savo turimų žinių ar bijoti pasirodyti kvailam. Galų gale daugelis ateina ne laimėti, o tiesiog gerai praleisti laiką smagioje kompanijoje.

Iki susitikimo protmūšyje! Miau!

Posted in Kita, Nuomonė, Renginiai, Žaidimai.

Tagged with , , , , .



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos