Skip to content


„Rurouni Kenshin“ (2012) – netikėtai pavykęs?…

„Rurouni Kenshin“ be abejonių yra vienas geriausių mano matytų anime. Kartu ir vienas geriausių rodytų Lietuvoje (nors ir keista, jog tokį ganėtinai žiaurų serialą rodė vaikams). Šalia pridėjus vėliau išleistas itin kokybiškas OVA dalis turime neįtikėtinai išplėtotą epą detaliai pateikiantį ne tik legendomis apipinto samurajaus gyvenimą, bet ir Japonijos istoriją.

Taip jau išėjo, kad akys užkliuvo už ką tik išleisto vaidybinio „Rurouni Kenshin“ filmo. Dėl anksčiau minėtų priežasčių be abejo nusprendžiau jį pažiūrėti. Daug tikrai nesitikėjau – neteko girdėti apie gerai pavykusią japonų anime ekranizaciją. Bet šitas filmas gali nustebinti.

„Rurouni Kenshin“ pasakoja apie klajoklį Kenshin Himurą besinešiojantį kardą atbulais ašmenimis – simbolį priesaikos, jog daugiau nieko nebežudys. O priežastis tam yra, kadangi šis veikėjas per revoliuciją buvo žinomas Hitokiri Battousai vardu. Per karą Battousai’us buvo negailėstingas žudikas, kurio sugebėjimai jį buvo pavertę beveik masiniu ginklu.

Iš tiesų filmas gan tiksliai seka serialo pirmąsias serijas. Nerūpestingai atrodantis klajoklis atsiduria miestelyje, kuriame siaučia vietiniam opiumo prekeiviui dirbantis samurajus vadinantis save Battousajumi. Čia filmas jau kiek ir užkliuvo dėl kiek kvailokos įžangos, paimtos tiesiai iš originalo – tą iš tiesų būtų buvę sveika pakeisti. Kenshino vis kartojamas „oro“ čia visai nelimpa, o susipažinimas su Kaoru ir apskritai visa vaidyba šitoje scenoje buvo medinė kaip reikiant. Net viename iš treilerių tai klaikiai matosi.

Džiugu, jog toliau reikalai gerėja. Pasakojama gana detaliai, veiksmo netrūksta, o kovų scenos iš tiesų gerai paruoštos. Nebandoma atkartoti ir tradicinės samurajų filmų atmosferos nei garso takeliu, nei kovų scenomis. Kartais numetamos ištraukos iš „Trust and Betrayal“ įvykių, trumpai nupasakojama Kenshino rando istorija.

Filmas gavosi lengvas ir paprastas, nesudėtingas. Lengvai susižiūri net ir turint galvoje tas problemas su vaidyba filmo pradžioje. O dar jei prisiminsim, kad tai anime ekranizacija – viskas atrodo visai gerai. Šiaip ar taip, turint galvoje kiek istorijos buvo papasakota, galima tikėtis daugiau dalių. Kas reiškia, jog yra ir galimybė pasitaisyti.

Posted in Anime, Filmai.

Tagged with , , , , , , , .



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos