Skip to content


Ekstremalios naktinės orientacinės Vilniuje

Nori pabėgti nuo nuobodžios rutinos? Ieškai naujų pramogų? O gal tiesiog nori gerai praleisti laiką su draugais? Tuomet surink komandą draugų, griebk žibintuvėlį, GPS, nešiojamą kompiuterį, sėsk į mašiną ir pirmyn į naktinį Vilnių!

Orientaciniai žaidimai mieste panaudojant įvairias technologijas – ne naujiena nei Lietuvoje, nei pasaulyje. Greičiau tai dar vienas mano šių metų atradimas. Ir ko gero vienas geriausių. Šiuo metu jau pavyko sudalyvauti trijuose žaidimuose ir šiąnakt laukia ketvirtasis 🙂

Tad kaip gi jos vyksta?

Lietuvoje egzistuoja keletas šiam užsiėmimui skirtų tinklapių:

  • vilnius.en.cx, lietuva.en.cx – oficialūs tarptautinio Encounter miesto žaidimų socialinio tinklo puslapiai. Čia galima formuoti komandą, už pasiekimus gauti virtualius apdovanojimus, registruotis ir dalyvauti žaidimuose, kurie nebūtinai yra orientacinių tipo;
  • orientacinės.lt – tinklapis, kuriame surenkami beveik visi vyksiantys žaidimai;
  • orientacinesvilniuje.lt – grynai Vilniui skirtas tinklapis.

Čia radę dominantį žaidimą – jame registruojame savo komandą. Komandos dydis keičiasi priklausomai nuo žaidimo. Dažniausiai tai – vienas ekipažas, kartais gali būti 2 ekipažai, kartais ekipažas ir „štabas“ (namie sėdinti komanda, koordinuojanti ekipažus) ir pan. Užsiregistravę gauna detalesnę informaciją apie žaidimą: starto vietą, informaciją apie reikmenis žaidimui, sutartį kurią reikia atsispausdinti ir užpildyti.

Dažniausiai reikalaujama:

  • Tvarkingas automobilis pažymėtas komandos pavadinimu priekyje ir gale.
  • Šviesą atspindinčios liemenės, antsiūvai ant kurių užrašytas komandos pavadinimas.
  • Nešiojamas kompiuteris, kuris atlaikytų intensyvų ~7 valandų naudojimą bei internetas.
  • Žibintuvėliai
  • Telefonai
  • Patogi, purvo nebijanti apranga ir avalynė

Nurodytu laiku reikia atvykti į starto vietą, pateikti visų narių pasirašytą sutartį ir susimokėti dalyvavimo mokestį, kuris dažniausiai būna iki 30 lietuviškų. Nurodytu laiku prasideda „briefingas“ – instruktažas, kurio metu paaiškinamos žaidimo taisyklės. Pagrindiniai punktai tokie:

  • Nepažeidinėti įstatymų ir nekelti pavojaus sau bei kitiems
  • Sekti nurodymus žaidimo sistemoje prisijungus savo komandos slaptažodžiu.
  • Kai kuriose vietose (būna nurodyta užduotyje) teisinga vieta pažymima „konfirmu“ – nupieštu sutartu ženklu.
  • Atvykus į objektą, reikia rasti paslėptą kodą, kurį reikia įvesti į sistemą, norint judėti toliau. Kadangi objekte kodų dažnai būna likusių nuo senesnių žaidimų, jo pradžia visada būna unikali tam tikram žaidimui.
  • Jokiu būdu negadinti kodų.

Nurodytu metu sistema įjungia žaidimą, pradedamas skaičiuoti laikas ir tinklapyje atsiranda pirmoji užduotis.

Užduotys dažniausiai būna susietos kokia nors istorija ar tematika. Pvz. reikia padėti pagiriotam studentui prisiminti kas vakar įvyko 🙂 Užduotyse pateikiami įvairūs galvosūkiai, mįslės padeda suprasti apie kokią vietą kalbama, kur reikia važiuoti ir ko ieškoti. Pakliuvus į situaciją, kai niekas nebeaišku – paprasčiausia yra pasinaudoti pagalba. Ji skirtingais atvejais veikia skirtingai. Encounter sistemoje pagalbos atsidengia bėgant laikui. T.y. pradžioje gauname neaiškią užduotį, po 5-10 minučių gauname šiek tiek daugiau informacijos ir taip galų gale duodamos koordinatės, o galiausiai ir kodas. Šiuo atveju žaidimas niekada nesustoja ir žaidėjai ilgam neužstringa. Kur kas sudėtingesnis variantas yra, kai pagalba suteikiama už baudos laiką.

Tokios užduotys nurodo vietą, adresą arba koordinates vietos, kur yra paslėptas kodas. Tai – apleisti pastatai, statybvietės, parkai, miškai, bunkeriai – visos vietos, į kurias net nesumąstytum nueiti. Kaip tik dėl to pageidautina pasirūpinti apranga bei avalyne tinkama tokioms sąlygoms.

Tad jei nori ištrūkti iš kasdieninės rutinos ir išbandyti šį tą naujo, manau jau susidomėjai, tad susitiksime Vilniuje, naktį…

Posted in Renginiai, Žaidimai.

Tagged with , , , , , , .



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos