Skip to content


Atrastas „Freelancer“ arba „kodėl aš to neišbandžiau anksčiau“

Padariau didelį atradimą. Šiais NASA kompiuterių laikais, kai pas kiekvieną po kojom tupi reaktyviniu kuru varomas agregas aš dar tebesėdžiu su savo senuku ir bandau tai ką dėl kokių nors priežasčių pražiopsojau. Neabejoju, kad yra ir daugiau tokių, todėl pasidalinsių informacija…

Nežinau kaip kiti, bet aš visada buvau fantastikos megėjas. Mano vieni mėgstamiausių filmų yra Star Wars. Kiekvieną kartą pažiūrėjęs vieną iš šių filmų, baisia užsinoriu nors kompiuteriu šiek tiek papuilotuoti kokį kosminį naikintuvą su hiper-pavara, turbo-uber-super-plazminiais varikliais ir garsą kosmose skleidžiančiais lazeriais. Ir pagaliau man pavyko… Pristatau jums „Freelancer“!

Ech tie sprogimai...

Ech tie sprogimai...

Istorija neįpatinga. Nebloga, bet daug kartų girdėta. Kadaise žemėje išplitus technologijoms žmonės išsiplėtė po visą saulės sistemą. Tačiau įvyko karas. Blogieji norėjo pavergti žmones, gerieji – išlaikyti demokratiją. Galop gerieji buvo sutriuškinti ir užspeisti paskutinėje savo planetoje – žemėje. Išlikusieji panaudojo paskutinį savo ginklą – gigantiškus „sleepers“ laivus, kuriuose užšaldyti buvo visi išlikę „gerieji“. Šiems pavyko prasibrauti pro blokadą. Galop jiems pavyko rasti tinkamą gyvenimui planetą ir respublika pradėjo kurtis iš naujo.

Žaidimas prasideda praėjus daugybei metų po šių įvykių, kai Respublika, toli nuo Žemės yra pačiame savo jėgų žydėjime, pažengusi kaip niekada toli. Tačiau ir čia ne viskas idealu. Sukileliai, piratai ir kiti nusikaltėliai terorizuoja visatą. Vieni tokie kaip tik užpuola kosminę stotį, kurioje buvote apsistojęs. Netenkate savo laivo, pinigų, o žmogus, skolingas jums kelis milijonus sunkiai sužeidžiamas. Vietinės karinės pajėgos paprašo jūsų pagalbos ir duoda šiokį tokį laivelį. Tiek apie istoriją…

Grafika puiki. Nežinau ar dabartiniai žaidimai sugebėtų atrodyti tauip, kad šis labai nublanktų. Galima būtų prikibti prie gan vienodų kolonijų, bet čia tokio dydžio žaidime gal ir nėra ko tikėtis. Efektai gražūs, piešimo atsumas labai geras, viskas gražu, spalvinga ir… atvira.

Atviras veiksmas yra gerai. Tai GTA tiesa. Tačiau yra trūkumų. Šalutinės misijos, kurias gauname baruose yra labai vienodos. Čia žaidimas pradeda priminti kokį Need for Speed. Vis tos pačios kelios misijų rūšys, tik vis didėjantis priešų kiekis. Siužetinės misijos įvairesnės, bet kosmosas yra kosmosas. Jis didelis, juodas, trimatis ir laisvas. Nieko naujo čia neprigalvosi…

Šalia misijų galime užsiimti prekyba. TAm net specialiai galima nusipirkti krovininius laivus. Didesnis laivas – didesnė talpa. Lankydamiesi kolonijose gauname įvairaus kosminio šlamšto supirkimo kainas, taip pat galime nusipirkti to „šlamšto“. O tai gali būti viskas: nuo metalo laužo iki branduolinio kuro. Užvedę pelę matome žinomas to daikto supirkimo kainas. Išsirenkam geriausią ir skrendam. TAi nėra taip paprasta kaip skamba. Net keliaujant per „vartus“ piratai gali išvesti jus iš hipertunelio ir prasideda kova.

Valdymas paprastas. Yra du rėžimai – paprastas ir pelės. Pelės režimas naudojamas kovose ir darant kokius sudėtingesnius manevrus. Paprastame negalime taip laisvai judėti, bet pelė būna neprirakinta prie laivo, todėl galime naudotis ekrane esančiais mygtukais, naršyti po inventorių, įvairią informaciją ir t.t. , kas labai padeda prastumti ilgesnio skrydžio laiką.

Daugelio nuomone, tai – vienas geriausių kosmoso simuliatorių. Pasidomėję apie bet kurį naują tokio tipo žaidimą, pamatysite, kad visi siūlo geriau pabandyti „Freelancer“. Kaip tik dėl to jo fanų bendruomenė yra labai didelė ir yra išleidžiamos krūvos modifikacijų. Geriausia kiek žinau yra Discoverį, tik ji, bent man, padaro žaidimą gerokai sunkesnį, nes priešų skydai atsistato. Kita vertus, visi žaidimo fanai pripažįsta, kad ji tobulai papildo žaidimą ir nesugadina jo „dvasios“.

Dar neieškot kur jį gaut? Tada dar porą screenų. Še, veizėkit:

Posted in seni geri, Žaidimai.

Tagged with .



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos