Skip to content


Dar vienas atradimas… Final Fantasy tavo telefone (kaip ir daugybė kitų GBA žaidimų)!

Na jau buvau rašęs apie kelis klasika pripažintus PC žaidimus, kuriuos atradau. Dabar kiek naujesnis dalykas. Nusipirkau Nokia 5630 telefoną su Symbian 9,3 OS. Na ir bebandant šio pirkinio galimybes atradau tokį dalyką kaip vBag. Tai – GBA (GameBoy Advanced) nešiojamos konsolės emuliatorius. Konsolė tikriausiai kokius 20x silpnesnė už dabartinius telefonus, bet jau vien tai, kad daiktas skirtas žaidimams reiškia, kad žaidimų jai yra visai gerų. Viską symbian sąvininkai gali gauti iš Symbianity.com bei kelių tinklapių, kuriuose mėtosi nemokami senų kartridžų ROM failai. Dabar keliaujame toliau.

P.S. Aš nežinau ar tai yra legalu. Jei nenorite vogti ar jaučiate sąžinės graužimą, pirkite senutėlį GBA (jei rasite) arba Super Nintendo (vėlgi – jei rasite), bet jokiu būdu nesinaudokit mano būdu.

Pradėsiu nuo vBag. Emuliatorius gana paprastas. Lengvai susiinstaliuoja į telefoną ir sukuria atminties kortelėje katalogą į kurį keliami žaidimų *.gba failai (vadinami ROM). Demo versija neleis normaliai pažaisti – vis išmetinės reikės nusipirkti arba daryti patys žinot ką, gerbiami piratai. Atsidarius programą jums pateiks sąrašą į nustatytą katalogą įdėtų žaidimų. Pasirenkate ir žaidžiate. PAleidus žaidimą bet kada galima įjungti emuliatoriaus meniu, kuris pristabdo emuliaciją, taigi nebūtina jungti pauzės žaidime. Čia galima pasirinkti ekrano nustatymus (pradiniai nepatogūs), suderinamumo nustatymus (kai kuria žaidimai veikia ne su visais), garso nustatymus ir mygtukų nustatymus. Kadangi mygtukų GBA nedaug, telefone didelės maišalynės nepasidaro. Čia man ypač patiko galimubė priskirti net garso/muzikos valdymo mygtukus.

Štai kaip atrodo šis emu… Na čia gaql nesutvarkyti video nustatymai, bet meniu matosi:

Na o dabar api tai ką išbandžiau ir ką reikia žinoti prieš tikintis kažko iš GBA žaidimų. Visų pirma neimkite jokių veiksmo ir lenktynių žaidimų (nebent kokias muštynes ar tiesiog norite klasikos šedevro) – dauguma jų – visiškas šlamštas. Dabar – kokių žaidimų kūrime japonai yra tikrai geri? Žinoma RPG. Čia visi iki vieno žaidimai jau yra geri. Žinoma grafikos nesitikėkite. Ką gi aš pasirinkau iš gerųjų? O gi Pokemonus ir Final Fantasy! Na apie pokemonus neturiu ką pasakyti – žaidžiau labai mažai. Tik tiek, kad jų visos versijos (ruby, emerald, saphyre) yra daug maž vienodos – istorija nė kiek nesiskiria.

Va Final Fantasy – kitas reikalas. Susiradau FF IV, V ir VI. IV ir V pažaidžiau dar tik pačią pradžią, bet galiu pasakyt, kad visos šios dalys „geimplėjumi“ panašios. Net vartotojo sąsaja nesiskiria. Na ir dabar esu rimtai užsikabinęs už FF VI, kuris yra iš tiesų geras.

Žaidimo istorija pasakoja apie pasaulį, kuriame kadaise viešpatavo magija. Deja, žmonės ją naudodami kare, ją sunaikino. Po tukstančių metų žmonija iš pelenų pakilo nebe magijos, o garo variklio ir mašinų dėka. Magijos nebėra. Tačiau atsiranda mergina, turinti magiškų galių. Imperija ją priverčia kautis prieš jos valią su valdymo karūna. Magiškai būtybei, įkalintai lede, sureagavus į merginą, jos būrys išžudomas, o ji patenka pas senį, kuris kaip vėliau paaiškėja, yra slaptos pasipriešinimo organizacijos narys. Čia prasideda mūsų kelionė po FF VI pasaulį, sutinkant daugybę bendražygių įdomiais charakteriais ir dar daugiau priešų. Įdomu tai, kad tam tikrame istorijos epizode jųsų būrys yra išmėtomas po pasaulį ir tenka pažaisti už visus veikėjus, kol jie galų gale susitinka.

Kovos sistema standartinė jrpg (na man buvo nauja) – sukurta ėjimų pagrindu. Kiekvienas veikėjas gali paeiti po tam tikro laiko. Ką nors padarius veikėjas gauna lyg „cooldown’ą“. Reikia palukti prieš sekančią ataką. Kiekvienas veikėjas turi savo spec savybes. Pvz. Locke kovos metu gali pavogti priešo drabužius ir daiktus, o Terra gali naudoti magiją. Kovos vyksta ne pasaulio žemėlapyje, o kovos lauke. Visas žaidimas išskaidytas į veiksmą pasaulio žemėlapyje, vietovės žemėlapyje ir kovos lauke.

Valdymas paprastas ir patogus. Jaučiasi, kad žaidimas kurtas mobiliam įrenginiui. Paprastai net telefonų žaidimų negalima išsaugoti, kai pereini beveik visą lygį, o gale užstringi ir nori pratęsti vėliau, o čia tai galima. Žaidimas turi 3 save slotus ir 1 quicksave skirtą šiam avariniam atvėjui, kai vieta išsaugojimui per toli.

ŽAidimas iš tiesų geras. Grafika, ypač mažame ekrane visai normali. KArtais pasitaiko atvėjų, kai nors tu ką nerandi ką toliau daryt – senų rpg bėda. Čia gelbėja walkthrough. Negėda sakyt, kad teko pasinaudoti. Žaidimas kartais iš tiesų varo į neviltį savo akligatviais… Istotrija puiki. Nežinau kas bus toliau, bet bent iki ten kur perėjau – nuostabu. Gal tik tiek, kad kaip „mobiliam“ žaidimui istorija yra kiek perilga. Gal dar ką parašysiu šia tema, JEI pereisiu šį žaidimą.

Žodžiu, jei norit rimto žaidimo telefonui – bandykit.

Posted in Kita.



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos