Skip to content


Muzika Tavo ausims: „Alestorm“ arba „yo-ho-ho ir butelis romo!“

Kas gali būti smagiau, nei dainos apie piratus, skrodžiančius jūras ir skerdžiančius kiekvieną, pasitaikiusį jų kely? O gi piratiškas metalas!

Grupė Alestorm, kilusi iš Škotijos, apjungia epišką power metalo skambesį, melodiškumą ir piratišką dvasią.

Girdime ne tik įprastos elektrinės gitaros ar būgnų, bet ir klavišinių instrumentų skambesį. Atlikimas meistriškas ir sukuria tą viduramžišką atmosferą, kurią taip mėgsta powerio bei folko klausytojai.

Kalbant apie dainų žodžius… Kažkada egzistavo metalas, kuriame žodžiai mažai ką reiškė. Tačiau folk/power žanruose jie čia tam, kad papasakotų istoriją. „Alestorm“ jie itin svarbūs. Vienos dainos primena užstalėje dainuojamas dainas, kitos įkvėpia kur kas didesniems darbams…

Tokios dainos kaip „Leviathan“ parodo jog piratai gali būti ir rimti. „The end of our days“ skamba lyg ne iš mūsų eros – nukeliaujame tiesiai į 1800. Retas liks abejingas klausydamas „Keelhauled“, kuri tiesiog verčia varyt į uostą, užsilipt ant statinės ir paleist kokį mėmę „ant lentos“. O priedainis… Štai:

Keelhauled, that filthy lad, gonna send him down to the death bellow
Make that bastard walk the plank with a bottle of rum and the Yo-Ho-Ho!

Tik jei esate visiškas snobas, galite sakyti jog tai neveža.

Negaliu sakyti, kad tai turi patikti visiems. Kai pirmą kartą išgirdau Alestorm, maniau jog jie nerimtai čia. Pasirodo rimčiau ir būti negali. Įspūdingas atlikimas ir lyrika tai įrodo – tenka priimti tą neįprastą tematiką ir ja mėgautis… Tiems, kurie nenumoja ranka į folk/power melodišką metalą, o gal tiesiog mėgsta šėlti festivaliuose, tikrai rekomenduoju paklausyti jų albumą „Black Sails at Midnight“.

Štai keletas Alestorm gabalų:

http://grooveshark.com/widget.swf

———————————————————————–

Prisijunk prie manęs Mordaknygėj: http://www.facebook.com/pages/M%C4%97sgalis-n%C4%97ra-blogas/

Posted in Muzika, Muzika Tavo ausims.

Tagged with , , .



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos