Skip to content


Po Roko Naktų (Galapagų) atsigavus…

Štai atėjo ir praėjo taip lauktas renginys. Nekantriai lauktas, kritikuotas senųjų dalyvių, garbintas platesnio požiūrio žmonių. 2011 metų festivalis – tikrai vykęs. Ir kol visi apsiputoję nepradėjo sakyti, kad ne, paaiškinsiu kodėl aš taip manau ir kodėl jau įsigijau bilietą kitiems metams.

Visų pirma, niekada nelaikiau „Roko Naktų“ „Velnio akmens“ ar „Kilkim Žaibu“ atitikmeniu. Tai visada buvo šiek tiek platesnio mąsto renginys. Ir skirtas ne tik metalheadams, bet apskritai visiems mėgstantiems gerą muziką. Daugelio kritikuojama „šeimos savaitgalio“ politika man atrodo teisinga. Negi rimtam rokeriui nesuvirpa širdis, kai jis pamato penkiametį su „Kiss“ maškinėliais headbanginantį pagal gerą roką?…

Be abejo ir aš išsigandau sąraše išvydęs krūvą didžėjų, kurie iš tiesų nesudarė nė 20% visų atlikėjų. Taip, jiems Roko naktyse ne vieta. Bet ar jie trukdė? Ne. O kažkam gal net visai patiko. Kas buvo iš tiesų blogai, tai muzika leidžiama pokerio palapinėje, bei tame baltame gargare ant kalno. Nesupratau logikos… Tai gi groja muzika lauke – kam ją užgožt? Aš jau nekalbu apie tai, ten groja.

Tačiau grupių sąrašas negalėjo nuvilti nieko, kas yra nors kiek linkęs linksmintis, o ne rimtu veidu klausytis muzikos ir ją analizuoti. G&G, nors ir per daug nesužavėjo, tikrai pasirodė visai neblogai. Jau nekalbu apie Skamp pasirodymą – jie iš tiesų pasistengė. Happyendless… Man jie LABAI nepatinka, bet ką padarysi. Dėl vienos grupės mest festo neverta.

Daugelis burbėjo ir dėl Katedros, Rojaus Tūzų nedalyvavimo. Pernai jie man labai patiko ir, nors jų trūko, manau šiuos grandus pilnai atpirko Blaze Bayley, kurio pasirodymas, manau, visiems buvusiems arčiau scenos, paliko neišdildomų įspūdžių.

Šiaip ar taip, laisva ir draugiška atmosfera išliko, o tai ir svarbiausia. Neabejoju, kad tai liks ir kitąmet. Ko norėtųsi? Didesnės didžiosios scenos, nes dabartinė yra mažoka tokiems žmonių kiekiams, ir daugiau tualetų (bei kad jie būtų normalesnėse vietose – pagrindinio tako sankryža nėra gera vieta). Taip pat kad organizatoriai atsižvelgtų į šių metų klaideles.

P.S. Vos nepamiršau… Man nerealiai patiko šių metų garsas. Pernai po kiekvieno pasirodymo „sound check“ trukdavo gal 15 min ir garsistams vis tiek šūdas gaudavosi. Šiemet, išskyrus kelis smulkius nesklandumus, garsas buvo švarus ir gražus.

Posted in Festivaliai, Muzika.

Tagged with , , , .


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Rokiškis says

    Ponas, neturiu ką nei pridėt, tiesiog +1 ir viskas 🙂

    O dėl šeimos politikos – tiesiog renginiai būna arba pacukėliams, arba rimtiems žmonėms, o kur rimti žmonės – tai ir šeima dažnai atsiranda. Svarbu tik, kad renginių organizatoriai tai suvoktų ir orientaciją turėtų aiškią.



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos