Skip to content


Muzika Tavo ausims: Avantasia – „The Metal Opera“

Nusprendžiau pasidalinti šiokiu tokiu atradimu. Jau senokai esu atradęs skandinavų metalą. Jų folkloro tematika gana artima mūsiškei. Tai įvairiausia muzika – nuo lengvo simfoninio metalo iki grubių (nors ir neperžengiančių ribų) epiškų mūšių dainų. Na gal pradėjau nei apie šį, nei apie tą, bet jei reiktų pateikti įrodymą, kad metalas ir simfonija žengia koja kojon, rinkčiausi vokiečių projektą Avantasia.

Grupės pavadinimas iš pirmo žvilgsnio atrodo gan eilinis. Iš tiesų jis sudarytas iš žodžių „avalonas“ ir „fantazija“, o, pasak grupės narių, apibūdina „pasaulį už žmogaus fantazijos ribų“. Iš karto prieš akis iškyla „Žiedų Valdovo“ scenos, taip?

Grupės žanras apibūdinamas kaip klasikinis „heavy“ metalas. Iš tiesų, tam tikros atkarpos skamba visai kaip The Scorpions ar kitų senų gerų lengvesnio metalo grupių kūryba. Tekstai gan lyriški, dažnai kritikuojama krikščionybė (nieko satanistiško, tik pagrįsta kritika), siūloma „nauja“ religija. Kūriniai didingi, epiški, pagardinti simfoninio orkestro partijomis ir puikiu vokalu.

Atėjo eilė trūkumams, o jų aš rimtesnį matau tik vieną. Kai kurie kūriniai yra kiek užtęsti ir vėliau gali nusibosti.

Tikiuosi ką nors sudominau.

Posted in Muzika, Muzika Tavo ausims.

Tagged with , , .


3 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Apo says

    Oooo, bus ko ieškot x)
    Dėkui už įrašą.

  2. griunvaldas says

    as irgi gera pusmeti megaujuosi avantasia’ios metal opera’omis 🙂 superine muzika.
    Gal kas parekomenduos ka panasaus?

  3. teraxas says

    Sakyčiau skandinavai „Therion“ kuria kažką panašaus – simfoninį metalą su operinio vokalo elementais. Taip pat įspūdinga muzika.



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos