Skip to content


Anime adata: „Claymore“ ir „Trigun: Badlands Rumble“

Na žygiuojam toliau! Pirmiausia apie „Trigun: Badlands Rumble“.

Nežinantiems šiek tiek užsiminsiu apie pagrindinį veikėją. Vash The Stampede vadinamas Žmogumi viesulu, ieškomiausias post-apokaliptinio pasaulio žmogus už kurio galvą paskirta $$60,000,000,000 premija. Jam pasirodžius dažniausiai akmens ant akmens nelieka šimto kilometrų spinduliu. Tačiau ne dėl ypatingo žiaurumo, o dėl įvairių nesusipratimų bei fakto, kad Vash – tikras problemų magnetas. Jis puikiai kaunasi ginklu ir turi skaudžią praeitį, kuria su niekuo nesidalina ir gyvena po kvailelio kauke. Toks tas Vash.

Filmo istorija pasakoja apie miestą, tapusį banditų taikiniu. Žinoma iš paskos atskuba ir Vash, jau kadaise turėjęs reikalų su banditu ir (eilinį kartą) netyčia išgelbėjęs jį nuo mirties. Negana to, paaiškėja, kad miestelio meras kadaise taip pat priklausė minėtai gaujai ir už išdavystę turi susilaukti bausmės. Taigi įtampa pagardinta humoru kyla…

Piešimas labai kokybiškas, muzika veža. Apskritai techninė pusė, kaip ir priklauso filmui – labai gera. Vienas trūkumas – istorija nėra labai gili, bet lengvam pažiūrėjimui sueina. be to neturėtu būti taip sunku įsivažiuoti ir nnieko nežinant apie Trigun.

Claymore anime turi stebėtinai daug sąsajų su lenkų rašytojo Andrzej Sapkowski kūriniais apie raganių Geraltą. Šio anime pasaulyje šalia žmonių egzistuoja siaubingos pabaisos mintančios žmonių viduriais (nežinau kodėl būtent viduriais, bet taip jau yra). Su jomis kaunasi paslaptinga organizacija, žmonių vadinama Claymore. Claymore – merginos, į kurių kūnus yra įsodintas gabalas pabaisų mėsos. Dėl to jos įgyja neapsakomą jėgą. Žinoma, niekas nesako, kad tai taip paprasta…

Istorija prasideda mažame kaimelyje, kurio gyventojai negalėdami susitvarkyti su monstrais iškviečia Claymore kovotoją. Čia ji sutinka patį įkyriausią mano matytą anime personažą ir nužudo pabaisą apsimetusią jo broliu. Įkyrusis vaikinas labai prisiriša prie gražiosios kovotojos, nepaisydamas jos visiško nejausmingumo. Taip prasideda kelionė po tamsų viduramžių pasaulį.

Techninė pusė nebloga. Garso takelis – nuo simfonijos iki gitarų pjaustymo – sukurtas gerai. Apskritai anime prašosi antro sezono, apie kurį nieko negirdėti.

Rekomenduoju jei norite gero veiksmo ir kraujo, jei patiko „Raganius“ ir jei neieškote labai gilaus siužeto.

Toliau dvi idiotiškos komedijos: „MM!“ ir „Seitokai Yakuindomo“.

Posted in Anime, Filmai, Serialai.

Tagged with , , .



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos