Skip to content


„Ir vėl sėdau ant tos pačios adatos“ arba „Atgimęs susidomėjimas anime“

Taip, gan ilgą laiką domėjausi šia savotiška japonų kultūros šaka. Šie, kad ir piešti, kūriniai turėjo man kažko, ko joks Holivudo filmas suteikti negalėjo. Dar niekur kitur nemačiau tokio susukto siužeto ir tokių negailėstingų siužeto vingių bei pabaigų kaip anime serialuose. Čia kurėjai nėra varžomi nei spec. efektų, nei aktorių, nei (dažniausiai) biudžeto.

Na bet per kurį laiką tai spėjo pabosti, galų gale net nebeliko laiko. Pabaigiau FMA ongoing naująsias serijas, kurios pasiglemždavo tik 25 minutes kas savaitę ir tiek.

Taip jau atsitiko, kad netyčia atradau naują (na bent jau nematytą) „Darker than Black“ sezoną bei OVA serijas. Migloti prisiminimai sakė, kad pirmasis sezonas buvo geras, taigi nusprendžiau pabandyti. Tada už akies užkliuvo ir „Black Lagoon: Roberta’s Blood Trail“, kuris vis dar nėra išleistas iki galo (o gal kas žino kada bus kita serija?). Negana to, radau ir naują Trigun filmą (vėl gi – naują MAN). Na ir šitaip vėl įsisukau į anime žiūrėjimo karuselę.

Šiame ir keliuose kituose įrašuose pabandysiu pateikti savo paskutinių kelių savaičių įspūdžius. Romanų nerašysiu – tik savo asmeninius įspūdžius ir pastabas, stengsiuosi „nespoilinti“ siužeto.

Antrasis „Darker Than Black“ sezonas pasakoja apie įvykius po Pragaro vartų Tokijuje išnykimo. Hei tuo tarpu dirba CŽV ir gauna užduotį pagauti rusų mokslininko vaikus, apie kuriuos ir sukasi visas tolimesnis veiksmas. Iš tiesų tiek pradžia, tiek pabaiga nepaaiškina jokių klausimų kilusių pirmosios dalies pabaigoje. Net sakyčiau iškyla nauji klausimai. Ka Hei veikia CŽV? Kur kiti komandos nariai? Kas įvyko tarp abiejų sezonų? Jaučiasi, kad kažkas praleista. Žodžiu istorija lyg ir nebloga jei ne keletas dalykų, kurių šiam anime mažiausiai reikėjo (keistoki Hei santykiai su mokslininko dukra ir keistoki iškrypėliai), bet čia jau skonio reikalas.

Vėliau buvo išleistos keturios OVA serijos, kurios beveik viską paaiškina. Tiesa, atrodo nebeliko vietos naujam sezonui – istorija lyg ir pabaigta.

Apie techninę pusę sunku pasakyti kažką blogo. Naujuose anime jau nieko nebestebina kokybiškas piešimas. Garso takelyje buvo tikrai puikių kūrinių. OP/ED neįstrigo.

Tokie mano įspūdžiai po ~2 savaičių nuo žiūrėjimo. Apskritai man visai patiko. Tamsi, paslaptinga atmosfera, supintas siužetas ir miglota pabaiga – toks yra „Darker Than Black“.

Apie „Black Lagoon“ nerašysiu nieko – be pabaigos sunku susidaryti aiškią galutinę nuomonę, tačiau tai, ką mačiau, man visai patiko.

Toliau laukia „Claymore“ ir „Trigun: Badlands Rumble“ apžvalgėlės.

Posted in Anime, Filmai, Serialai.

Tagged with , .



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos