Skip to content


Mintys apie artėjantį Formulės-1 sezoną

Kadangi dėl neramumų Bahreine F-1 sezono pradžia šioje šalyje buvo atšaukta, Australijos GP ir vėl bus pirmasis kalendoriuje. Likus savaitei laukimo, pasidalinsiu savo mintimis apie ateinantį sezoną.

Šio sezono techniniame reglamente turime daugybę pakeitimų:

  • Uždrausti daugiaaukščiai difuzoriai, taigi labai sumažėjo bolidų sukibimas, bet oro srautai nebe taip trukdys iš paskos važiuojantiems sportininkams. Kad kompensuotų šią netektį, komandos, atrodo pasiryžusios pasinaudoti drąsiausiomis ir rizikingiausiomis idėjomis, kurios gali pateikti šiokių tokių siurprizų.
  • Uždrausti ortakiai – McLaren sugalvota gudrybė pernai pasiteisino. Šiemet šio elemento naudojimas – uždraustas.
  • Priekinio sparno reguliavimo uždraudimas – manau nelabai ką tekeičia.
  • Galinio sparno reguliavimas – gali parodyti lenktynininkų sugebėjimus valdyti kiekvieną savo bolido smulkmeną kvalifikacijoje, bet ar tai padidins lenkimų skaičių lenktynėse? Tą pasakyti sunku. Dažniausiai jei pilotui prieš tiesiąją pavyksta posūkyje išlaikyti 1 sekundės atsilikimą, ataka vis tiek įvyksta. Na gal tik dabar dėl difuzorių panaikinimo tai gali kiek palengvėti.
  • Padangų gamintojo ir žymėjimo pokyčiai. Panašu, kad Pirelli ruošiasi pateikti itin ekstremalias padangas. Žinoma, geriausi laikai buvo dviejų gamintojų konkurencija, kai visi stengėsi pagaminti kažką geresnio. Bridgestone likusi viena tiesiog štampavo F-1 padangas ir tiek. Pirelli gali pakeisti šią situaciją. Kas dėl žymėjimo – man žalios minkštesniojo komplekto juostelės buvo pakankamai aiškios. Krūva skirtingų spalvų tik sukurs maišatį.

Šiemet, pirmą kartą nuo 1970 rikiuotėje važiuoja net penki čempionai. Beje panašu, kad visi pakankamai stipriose komandose. M. Šumacheris panašu turi galimybę užčiaupti visus variusius jo didenybę į pensiją. Alonso taip pat vargu ar ištvertų dar vienus metus nepatenkinęs savo garbėtroškos. Hamiltonas po dvejų nesėkmingų sezonų taip pat norėtų parodyti, kad titulas – ne tik geresnės technikos, bet ir sugebėjimų įrodymas. Buttonas manau tiesiog norėtų išlįsti iš Hamiltono šešėlio. Apie Vettelį nekalbėsiu – manau jo karjera dar tik prasidėjo.

Komandų pajėgumą numatyti sunku. Nors tikėjausi šio to iš Lotus – Renault, bet po Kubicos avarijos, jie neteko vienintelio stabilaus piloto, todėl vargu ar kovos dėl titulo. MercedesGP Bus maždaug ties McLaren. Gali būti, kad matysim Red Bull tolstančią prikyje ir McLaren, Mercedes bei Ferrari besipešančias dėl antros vietos. Kita vertus, po paskutiniųjų bandymų, nepanašu, kad galima nurašyti
Mercedes. Visai gali būti, kad paskutinis atnaujinimas – viskas ko trūko.

Aš pats manau vėl sirgsiu už MGP. Reikia tikėtis, kad šiemet jie bus pajėgūs kovoti dėl titulo, o M.S. įrodyti, kad F-1 dar yra vietos senukams 😀

Posted in Kita.



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos