Skip to content


VU MIF – Pirmieji įspūdžiai

Na štai, jau porą savaičių atbuvau su MIF’iečiais: savaitė fuksų stovykloje, 3 dienos pasiruošimų rugsėjo pirmosios eitynėms bei afteriams po jų, rugsėjo pirmoji ir pirmosios paskaitos penktadienį. Ką spėjau suprasti per šias dvi veikla perpildytas savaites? Čia bandysiu tai papasakoti.

Visų pirma, žinutė busimiems fuksams, abiturientams, kurie naršo internete, ieško informacijos ir pagalbos apsispręsti, kur stoti. Būtinai planuokite paskutinį vasaros mėnesį paskirti universitetui: fuksų stovykla, pasiruošimai rugsėjo pirmajai – tai nepaprasta patirtis, leidžianti susipažinti su studentų gyvenimu, universiteto tvarka, sutikti būsimus bendrakursius ir gerai bei naudingai praleisti laiką. Nesigailėsit.

Na o Vilniaus universiteto Matematikos ir Informatikos fakultetas naujus studentus pasitinka išskėstomis rankomis. Jau pasirašant sutartis mus pasitinka paslaugi ir draugiška MIF Studentų Atstovybės komanda. Jau ten buvo buvo siūloma užsiregistruoti į stovyklą bei palikti savo kontaktus informacijai apie LSP gauti. Žinoma, tą ir padariau.

MIF fuksų stovykla šiemet truko 4 dienas. Jos metu vyko įvairūs renginiai, varžybos, žaidimai, padedantys susipažinti su būsimais bendrakursiais. Taip pat paskaitos, leidžiančios susipažinti su universiteto tvarka, renginiais ir organizacijomis. Na o dienos kulminacija – „socialiniai vakarai“, kurių metu aktyviai… socializavomės 😀

Na o vos grįžus, jau kitą savaitę, prasidėjo pasiruošimai rugsėjo pirmosios eisenai, kurioje dalyvauja visi VU fakultetai. Tai taip pat įdomi patirtis. Jei tik turit galimybę – dalyvaukit. Čia susipažinsit su tais kurie nedalyvavo stovykloje arba dalyvavo kitoje. Na o darbas prie įvairių eisenos atributų tik dar labiau suartina. Kaip ir pasisėdėjimai, prie alaus bokalo, po jų.

Eisena be abejonės sukelia be galo geras emocijas. Jei tik turit kažkiek drąsos – žygiuokit eisenos priekyje su draugais. Ir pasiimkit arbatos. Prarėktai gerklei labai padeda.

Na bet MIF nėra vien vakarėliai, linksmybės ir šventės. Tai taip pat sunkūs mokslai, paskaitos, matematika ir t.t. Apie šią dalį nepasakosiu – kol kas turėjau vos tris paskaitas. Susitiksim MIF’e!

Posted in Mokslai, Universitetas.

Tagged with , , , , .



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos